sábado, 11 de abril de 2009

MITGLIEDERBUCH 2009 DEL EHEMALIGEN-VEREINIGUNG DES EUROPA-INSTITUTS EVER e.V.

Sektion Rechtswissenschaft der Universität des Saarlandes in Saarbrücken (Deutschland)

Jedes der vom Europa-Institut und seiner Alumni-Vereinigung “EVER e.V.” herausgegebene “Buch der Ehemaligen” spiegelt eine “Erfogls-Story” wider. Es belegt den individuellen Erfolg all jener, die den anspruchvollen Aufbaustudiengang “Europäische Integration” am Europa-Institut abgeschlossen haben. Tausende Juristinnen und Juristen aus aller Welt, die in den zurückliegenden mehr als 55 Jahren den Studiengang erfolgreich durchlaufen haben, befinden sich heute in herausgehobenen Positionen bei internationalen und europäischen Einrichtungen, in Wirtschaftsunternehmen, Anwaltskanzleien und Ministerien.

Das Buch belegt auxh den Erfogl des Europa-Institut, das diesen Studiengang seit mehr als 55 Jahren –die Hälfte diser Zeit in der derzeitigen Form – Jahr für Jahr durchführt und immer wieder an die veränderten Bedürfnisse anpasst.

Dieses Buch der Ehemaligen will dazu beitragen, dass die begabten und hochmotivierten Individualisten, die jedes Jahr im Herbst nach Saarbrücken kommen, im Verlauf des Studienjahres zu einem “Jahrgang” zusammengeschweisst warden und die bleibende Verbundenheit mit dem Europa-Institut und untereinander durch ihre Mitgliedschaft in “Ever” unter Beweis stellen, auch in die Zukunft ein besonderes “Netzwerk” bilden úber die jeweiligen Jahrgänge hinweg; ein “Netzwerk” für sich und ein “Netzwerk” für Europa.

http://www.europainstitut.de

In alphabetischer Reihenfolge:

OLIVER KLEIN BOSQUET (Seite 60)

Persönliche Daten:

Studienjahr: 2000/02
Nationalität: Spanisch
Geburtstag: 28. April 1976

Dienstadresse:

Concejal de Promoción Económica
Ayuntamiento de Cambrils
Plaza del Ayuntamiento 4
E-43850 Cambrils (Tarragona)
Spanien
Telefon: +34 977 79 46 79
Fax: +34 977 79 45 72
E-mail: oklein@cambrils.org

Beruchliche Stellung:

Lehrbeauftragter an der Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona
http://www.urv.cat
oliver.klein@urv.cat

Interessenschwerpunkte:

Internationale Politik; Europäische Aussenpolitik; Lateinamerika; Maghreb-Länder; Einwanderungsrecht; Spanische Politik und Politikwissenschaften im Allgemeinen

(Saarbrücken, 2009)

viernes, 10 de abril de 2009

51 FIRA MULTISECTORIAL DE CAMBRILS

Salutació al Llibre d’Expositors de la Fira de Cambrils 2008

Totes les edicions de la Fira són especials, i, com no, després d’haver sobrepassat aquesta data màgica de la cinquantena de fires en la seva concepció moderna a partir dels anys cinquanta del segle passat, la Fira del 2008 serà recordada per un seguit de circumstàncies.

En primer lloc, quan passin uns anys, recordarem el canvi profund que haurà viscut el Barri Antic de la Vila de Cambrils, que sempre ha allotjat el certamen de què parlem. Enguany tant el Passeig Albert com els carrers que darrerament estaven engalanats pel Mercat Medieval estaran en obres i esperem que les molèsties pels visitants i habitants siguin les menys, ja que evidentment a continuació, quan hi siguin aquestes acabades, gaudirem molt més d’uns emplaçaments, sinó els més, uns dels més bonics, plens d’història i sentiment, del municipi.

En aquesta edició comptarem amb una magnífica pregonera, la Margarita Mauri, que ha glosat a un dels nostres fills il.lustres, el Cardenal Vidl i Barraquer, a la vegada que hem volgut assegurar la col.laboració d’un excel.lent pintor que el temps també posarà al lloc dels privilegiats, i és el mariner David Callau, qui ha estat l’encarregat de posar la imatge a la Fira del segle XXI, una exposició moderna, vigent i ambiciosa, i a la vegada respectuosa amb l’origen i els principis.

Finalment, al Cambrils que tots sabem que creix irremediablement, li assegurem molts anys de Fira, i de bona Fira, en aquest cas a la Vila, en el seu format definitiu, utilitzant el bell Parc del Pinaret com espai obert a la ciutadania, ja que d’altra banda també hem estat capaços de generar noves idees com poden ser la Fira Marítima de la Costa Daurada, i la Fira del Cavall que ja arriba a la seva novena edició, tot completant un calendari durant els mesos de maig i juny d’activisme comercial, festiu i cultural, difícilment comparable en qualsevol altra contrada.

Tots plegats fem poble! La Fira és, sens dubte, el màxim exponent de la rauxa cambrilenca, que és tota una, malgrat diversa! Que passeu una molt bona Fira!

(Juny 2008)

jueves, 9 de abril de 2009

TERCERES JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA GALERA I DE LA CUINA MARINERA DE CAMBRILS

Salutació publicada en el darrer volum de la trilogia de llibres dedicats a la Galera.

Realment és notable el que hem aconseguit plegats en els darrers anys.

Primer de tot destacaria l’ambició de fer que treballin conjuntament agents tan importants de l’economia i de la cultura cambrilenca com poden ser la Confraria de Pescadors i el Consell Consultiu de la Pesca; la Cooperativa Agrícola; l’Escola d’Hosteleria i Turisme; i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Cambrils, amb el recolzament, com sempre ha de ser, del nostre Ajuntament.

Durant els últims anys amb l’excusa de la galera, ens han visitat a Cambrils cuiners i crítics gastronòmics del prestigi de: Carles Gaig, Montserrat Estruch, Carme Ruscalleda, Peio García Amiano i els seus companys de la Casa de Gastronomia del País Basc, Ismael Prados i Llorenç Torrado. Busqueu a Internet i veureu com des de fa un temps cap aquí es parla de la galera, del peix, de l’horta i de la cuina en general de Cambrils. S’hi han imprès moltes pàgines de tinta i n’hem escoltat parlar més que mai als nostre carrers, ràdios i televisions.

Per exemple, gran renom ha aconseguit el Premi al Millor Cuiner Jove “De la Mar als Fogons” organitzat a l’Escola d’Hosteleria amb receptes inversemblants amb el magnífic crustaci de les nostres contrades.

En la primera edició hi érem trenta i escaig restaurants; varen seguir-ne trenta-cinc; després quaranta; a la quarta edició de ben segur cinquanta. Tots de gran categoria.

Hem obert i gaudit d’espais i de festes celebrades al Parc Samà, Castell de Vilafortuny, Hotel Tryp Port, Masia Bach, Escola d’Hosteleria una altra vegada, noves instal.lacions de la Cooperativa Agrícola i magnífic port del nostre municipi. Ens hi hem fet moltes vegades boniques fotos que guardarem entre els nostres millors records.

Si algú encara no ho sap, segurament no hi ha paladar al món que no sàpiga valorar com un tresor incomparable el gust d’unes bones galeres o gadegangs de la nostra Mar de la Frau fregides amb un bon oli d’oliva de la varietat Siurana, pescats pels nostres mariners, cultivat pels nostres pagesos i elaborat pels nostres cuiners.

Aquest és el nostre valor afegit pel qual som capaços d’oferir una rodona celebració gastronòmica de primer nivell per a aquells que la sàpiguen valorar.

Tasteu-ho que us agradarà i us ho passareu bé, perquè, sens dubte, hi tornarem una vegada més!

(Cambrils, 2008)

miércoles, 8 de abril de 2009

OCTAVA EDICIÓN DE LA FIRA DEL CAVALL DE CAMBRILS

Entrevista en la Revista Ecuestre n.24, septiembre 2007

Aunque el ambiente en Cataluña estaba un tanto enrarecido por los constantes rumores y la psicosis colectiva provocada por el reciente brote de rinopneumonitis, los ganaderos arroparon en su mayoría a la organización de la Feria en Cambrils. Siguiendo las directrices marcadas por la Generalitat, hicieron posible que el certamen tarraconense se celebrara un año más con total normalidad. J. F. Miño y Can Maynou fueron las ganaderís más laureadas, mientras que “Gitano XXXII” y “Felena III” se coronaron Campeones de la Raza.


Durante el recién certamen de la Fira del Cavall de Cambrils 2007 tuvimos la ocasión de charlar con el Concejal de Promoción de Ciudad del Ayuntamiento de Cambrils, y responsable de la misma feria del caballo de la ciudad, Oliver Klein-Bosquet, quien nos trasladó su satisfacción: “Aunque hemos estado expectantes hasta el último momento por el tema de la rinopneumonitis, al final todo ha salido muy bien y se ha podido llevar a cabo con éxito otra edición de nuestra Fira”. Hace tan sólo unos años nadie en el mundo del caballo de Pura Raza Española (PRE) sabía dónde estaba Cambrils y hoy en día está en boca de todos, y los comentarios que se oyen son muy favorables. Nuestro propósito es seguir apoyando esta feria desde el consistorio municipal como hemos venido haciendo hasta ahora y convertirla en un referente, situándola entre las mejores de España”.

En cuanto al tema de un posible cambio de ubicación, Klein comentó que: “cuando sea el momento buscaremos otro lugar igual de idóneo. Ya tuvimos que cambiar de sitio una vez y el traslado resultó muy positivo a nivel general, ya que permitió abrirnos nuevas posibilidades y creo que ganamos en calidad”.

lunes, 6 de abril de 2009

FIRA MULTISECTORIAL DE CAMBRILS 2007

Salutació al Llibre “Els Cartells de la Fira de Cambrils!”, de Marcel Blàzquez Mañé

La Fira de Cambrils es remunta a l’any 1322, quan el rei Jaume II concedeix el privilegi per a la seva celebració en els dies al voltant de la festa de l’Ascensió. Tot i aquesta data tan llunyana en el naixement de la Fira, va ser l’any 1957 quan un grup de cambrilencs va voler revitalitzar una fira que havia estat a punt de desaparèixer.

Cinquanta anys després d’aquella primera fira reinventada, aquest llibre recull els cartells editats amb motiu de cada any, que, amb el seu llenguatge propi, ens expliquen l’evolució i els canvis en un esdeveniment que per a Cambrils ha significat sempre una data imprescincible en el calendari local.

Veure els cartells anunciadors de la Fira de Cambrils d’ara fa cinquanta anys, quaranta o trenta anys, representa un veritable exercici d’interpretació de la història recent de la nostra vila.

L’esforç dels fundadors de la idea original de crear una Fira sobretot agrícola i ramadera al voltant de la Plaça Espanya, antiga plaça on s’hi ubicava l’Ajuntament, ha de ser la mateixa empenta d’aquelles persones que avui dia segueixen innovant i donant a conèixer les novetats del mercat.

No cal dir que la Fira sempre va ser i seguirà sent quelcom més que una trobada estrictament comercial o econòmica perquè està impregnada ja des dels seus inicis d’uns aires festius que hom li reconeix. Les Fires que llavors coincidien amb el Dia de l’Ascensió són en l’actualitat el millor motiu de rebuda del bon temps als nostres paratges, quan els escolars ja gairebé han acabat l’escola i surten a passejar amb els seus pares, i és data de referència per tota la comarca i província.

És per tot això que per la Fira sempre s’hi ha celebrat els millors concerts de la temporada (el que en un principi eren els balls de l’envelat provisional), grans esdeveniments esportius i el Dia de l’Homenatge a la Vellesa, gràcies aquest a l’entusiasme de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle.

Els cartells de la Fira d’aquests cinquanta anys, si ens hi fixem bé, amb els seus detalls, els seus colors i els seus dissenys tan particulars segons l’època, ens expliquen aquestes i moltes altres coses, fins al fet de contemplar darrerament la seva multisectorialitat i les seves noves seccions de la Fira al Port i el Mercat Mediaval.

La Fira sempre ha estat present en les vides particulars dels cambrilencs i les cambrilenques d’una forma molt especial, així com ha marcat els fets recents de la nostra Vila estimada. Endinseu-vos en la seva història mitjançant la seva imatge gràfica i veure com s’han viscut i gaudit tots aquests anys de creixement i progrés.

(Maig de 2007)

domingo, 5 de abril de 2009

PERFIL ACADÉMICO DE OLIVER KLEIN-BOSQUET

Ficha del Directorio de Becarios de La Caixa

Oliver Klein-Bosquet nace en Miravet (Tarragona) en 1976. En 1998 obtiene la licenciatura en Ciencias Políticas por la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) después de una estancia en la Universidad de Heidelberg (Alemania). Durante el mismo curso consigue el título de diplomado en Estudios Cubanos por la Universidad de La Habana (Cuba) y en el 2000 el de diplomado en Cultura de Paz por la misma UAB. Durante el periodo 1998-2000 obtiene el título de especialista en Relaciones Internacionales en el Centro de Estudios Internacionales (CEI) donde también se prepara para las oposiciones a la Carrera Diplomática. Paralelamente recibe una beca de investigador de la Cátedra UNESCO de Derechos Humanos mediante la cual indaga sobre el conflicto en Chiapas (México). En marzo de 2002 obtiene el título de Especialista Universitario en Derecho Comunitario del Europa-Institut de la Universität des Saarlandes gracias a la Beca que La Caixa le concee desde octubre del 2000. Entre 2002 y 2004 trabaja como analista político en el Instituto Internacional de Gobernabilidad, IbeaBorn Consulting y el Observatorio de Derechos Humanos-DESC. Imparte cursos en las universidades de Tarragona, Lleida, Iasi (Rumania) y Centroamericana de Managua (Nicaragua), a la vez que colabora en proyectos de cooperación internacional en el Magreb y América Latina. Domina, a parte de catalán y español, los idiomas alemán, inglés y francés. Actualmente compagina la docencia en la Universidad Rovira i Virgili de Tarragona (cooperación al desarrollo, inmigración, análisis de políticas públicas, política social, participación ciudadana...) con su condición de cargo electo como Concejal de Promoción Económica del Ayuntamiento de Cambrils.

(Actualizado durante el 2009)